hemma i gamla gråa Sverige igen

 
Halloj på er! 04.30 gick klockan imorse (eller ah, har inte direkt sovit så var redan vaken) och sen bar det av mot flygplatsen hem till gråa Sverige igen. Men vi har haft en himla fin resa, så skönt med lite sol om dagarna! Vi landade förra söndagen på eftermiddagen och efter att ha landat i lägenheten och packat upp lite så drog vi ner på stan för sista dagen på Tapa Erotica. För er som inte hängt med några år så är det en mat-festival nere i Fuengirola där flera resturanger skapar en egen tapas och sedan går man runt till de resturanger vi vill besöka och får deras tapa plus ett glas vin för 2,5 euro. Många goda resturanger detta år och sedan på näst sista stoppet vi gjorde så fick vi minst sagt en upplevelse. 5-6 kalasfulla tanter ramlar ur en bar mitt emot oss och vinglar eller leds mot taxi av personalen. Alltså de bara ramlar ut ur baren!! En av dem tappar balansen och bara ramla bakåt och jag ropar att snälla nån hjälp henne!! Satt längre in vid bordet men mamma som satt längst ut reser sig upp och fångar tanten som då kissar på sig och sedan utan att säga något vinglar iväg till taxin med sina svinpackade polare??? Aldrig sett så många lika onyktra (läs PACKADE) personer på en av samma plats, herregud!! Så gav oss ett gott skratt (inte elakt mot dom men var fan en helt sjuk syn?) och hoppas att de alla kom hem säkert och kanske dricker lite mer vatten nästa dag. Vi spenderade nästa dag med att sola på stranden, äta paella-lunch (plus en sjuk avocado/räk sallad) och sedan ha hemmakväll med massa småplock. 
 
 
Tisdagen startade även den med en stranddag. Vädret skulle vara molningt men vi vaknade upp till mestadels sol så vi packade väskorna och rullade ner på stranden. Ännu en jättefindag och vi låg kvar nere ett bra tag och bara njöt av värmen. Av att SE solen, liksom bara varit slask, regn eller mulet hemma innan vi drog. Så var ju inte helt fel att ligga på stranden och lyssna på spöktimmens senaste podd-avsnitt. Blev sen en lunch hos Santorini i solen och sedan på kvällen hade vi bord på bästa Picoteo! Så blev skaldjur, drinkar och wow så mycket gott! OSTRON i massor och massor med skålande. Jäkla fin kväll och lika jäkla gott som vanligt. Pigga i hissen påvägen upp var vi sen.
 
 
Nå kom molnen som utlovades och vi tog tillfället i akt och åkte in på lite shopping. Var rätt kaos inne på centret och vi handlade inte så mycket. Blev sen smålock hemma tillsammans med kortspel och senare på eftermiddagen rullade vi ner till strandpromenaden. Blev lite drinkar och sedan åkte vi till en asiatisk resturang med en annorlunda buffé. Istället för att gå upp och plocka så beställde man via en ipad upp till 25 smårätter / sushi var 10 minut. Var väldigt gott och vi sa flera gånger "åh vad fräscht det känns". Jo tjena, somliga straffar gud direkt då vi alla vaknade upp och var matförgiftade. Så även om det var gott så rekomenderar jag inte haha. Nej men hela onsdagen var vi alla helt döda, låg i sängen hela dagen och åt först lite bär och en macka på kvällen. Ursh och fy, men vad ska man göra. Ska man se det från den ljusa sidan så blev vi iallafall sjuka en dag med regn.
 
 
Efter regn kommer ... mer regn. Nejdå men dagen efter var vi fortfarande rätt döda alla utom morfar (vilket var väl tur eftersom att han ändå fyllde år haha) men vi orkade iallafall pallra oss ner några till stranden för att käka lite pizza. Vi kände oss bra mycket piggare efter att ha fått lite mat i magen så jag och mamma tog en till runda med shopping då det fortfarande regnade. Hittade det jag var ute efter och sen blev det lite mer häng hemma innan vi alla utom mormor tog oss ner till Bistro Michel. Ingen av oss utom morfar var väl jättematglad men han fick sin favoritmat och skönsång med glass efteråt, så tror det blev ett godkänt firande ändå! Dagen efter var det blåsigt med varmt och soligt och vi drog oss ner till stranden igen. Sedan blev det lite ost, klex och vin hemma innan det blev fiskresturang på kvällen. Risotto, hummersoppa, räkor och massor av annat gott.
 
 
Sista dagen bjöd på en otroligt varm stranddag, så nu fick vi med oss lite färg hem iallafall! På lunchen tog vi en promenad till Munchies och käkade burgar med drinkar. Så jäkla härligt mitt i solen också, riktigt semesterväder. En drink på balkongen hemma sen innan vi drog ner till Mias Pizzorante. Bästa pastan och trevligt sällskap - och morfar fick äntligen sin spaghetti bolognese som han pratat om hela resan. Han är ju en riktig matfantast. Han har ätit minestronesoppa till lunch typ varje dag och beskrivit det som "det bästa han ätit" och "de är ju så himla duktiga på soppor här nere". Liksom ??? Du har ätit ostron, kungskrabba, fina köttbitar, fisk - och det godaste du ätit är en soppa på vatten, grönsaker och buljong?!?! Han är ju en legend ändå morfar. Men himla bra avslut på semester! Har haft en så mysig vecka, minus matförgiftningen och att min jäkla förkylning vägrar släppa. Men har ätit gott, haft bra sällskap, fått lite färg och sluppit jobba. Är otroligt opepp att dyka upp på jobbet imorgon efter nästan två veckor borta iom att jag var dödsförkyld innan vi åkte. Men slutet gott, allting gott. Nu ska jag kurera med varma mackor och chips medan jag kollar ikapp på mina serier. 

Kommentarer
Postat av: Sara Ekman

Underbara bilder <3

Svar: TACK :D
Josäfin

2019-11-27 @ 22:06:55
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Amanda Sofi

Ser ut som ni haft det riktigt bra, så skönt med lite soltimmar nu!!

Svar: Det hade vi verkligen!! :D
Josäfin

2019-11-28 @ 16:01:19
URL: http://www.nouw.com/amandassofi

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0