Saker pensionärer gör

/ i brist på någon som helst passande bild hahahhah /
 
Det här inlägget är som en liten fortsättning på ett inlägg jag gjorde för ett tag sedan, om två tanter som sa att dagens ungdom inte var uppfostrade som dem. Jag höll med, 75 % om inte mer av dagens ungdom är mycket trevligare att ha att göra med än pensionärer. Ni kan läsa det inlägget HÄR. Men idag tänkte skriva ihop en liten lista om saker pensionärer gör, tisdag till ära då vi har seniorrabatt och därav har massor av pensionärer inne i butiken. Detta inlägg är inte för att svartmåla pensionärer som dåliga människor, utan mer för att tydligt visa på att den steriotypiska "dagens ungdom" inlägg jag fortfarande ser överallt på typ facebook och liknande inte alltid är det värsta. Pensionärer är antingen de trevligaste människorna du möter på en dag eller det värsta enligt mig. Jag bjuder på en lista nedanför med typiska saker som så gott som bara pensionärer gör. Somt sagt bara för att ge en liten tankeställare och för att blanda upp dagens "lata, bortskämda och otrevliga" ungdommar inlägg. Kom ihåg att inte alla gör som i listan, månag gör det inte på ett otrevligt sätt men sjukt många fler än man kan tro gör detta ca varje dag. Sååå, enjoy:
 
  • Slänger skräpet på bandet. Det kan vara allt ifrån sin inköps-lista till att tömma hela sin ficka fylld av papper och skit. Detta är något som flera pensionärer ofta gör och skrattar lite medan de slänger in ett "tar du och slänger det här också haha". Och ja, det är ju inte alls jobbigt för mig att slänga ditt skräp liksom men jag skulle uppskatta att få din skräp-lista i handen så att den inte åker in mellan springorna och fastnar i bandet. Skulle även uppskatta ännu mer att du slänger ditt skräp i korgen tre meter bort själv dock, att plocka bort någons snor-papper från bandet är inte riktigt jättetrevligt. 
  • Beskyller en för att sno pengar. Denna punk inkluderar allt ifrån att jag "snott deras pengar" när det får en 200-lapp istället för två 100-lappar eller att de inte dragit ICA - kortet och därav inte fått sin rabatt. Det spelar ingen roll hur många gånger en säger att de måste dra kortet för att rabatten ska gå in (det logiska är ju att jag vet åldern på ALLA kunder och trycker in rabatten ju!!) så kommer det nästa vecka och säger "GLÖM INTE MIN RABATT NU DET GJORDE DU SIST!!". *suck*. Är helt okej med att folk i den åldern glömmer, men den tonen många pratar i är inte särskilt trevlig. Är inte heller en favorit att bli skriken på för att "sno ens pengar", aka växeln fast kunden betalade med kort och sedan går utan att be om ursäkt.
  • "ANNARS JÄVLAR!!" - en fras ca alla arga otrevliga pensionärer använder när det inte går som de vill. Det kan vara allt ifrån att de tycker att jag ska lämna ut mediciner eller paket utan legitimation för att "jag handlar här ofta, du borde veta vem jag är" eller för att de är slut på ciggaretter och jag ska kolla om vi har fler på lagret. "Bäst för er att det finns annars jävlar!!" - Jaha, vad ska du exakt göra annars? Är tyvärr inte mitt fel att just de cigg du vill ha är slut, men visst hota mig. Gör det du om det känns bättre då. Även när tidningarna inte hunnit kommit och jag säger att jag inte vet när de dyker upp men att de borde göra det strax kommer frasen i form av "ah, bäst för dig annars jävlar!!". Okej, brb så ska jag bara dra iväg, leta upp bilen som kör ut tidningarna och köra hit den själv. Låter högst rimligt. 
  • De tror att kön går åt båda håll. Alltså att om de bara har tre varor så kan de gå från andra håller och tränga sig i kön. "Jag har ju bara tidningen och cigg" typ, och så lägger de sakerna i knät på mig fastän det står 7 pers och väntar i kön. Jag brukar försöka klämma in dem fort för att slippa bråka men nog vill man bra gärna säga att "du som inte jobbar har nog tid att stå i kö precis som alla andra här". Tycker just detta beteende är så otroligt fult just för att det dels sätter mig i en så otrolig obekväm sits (tro mig, många blir så sjukt otrevliga om man hänvisar till kön. då är man både det ena och det andra) och dels är det är det respeklöst mot resterande i kön?! 
  • Det är alltid något fel med tekniken. Kortautomaten funkar inte, ATG plattan är helt värdelös och dessutom är en frysdisk dimmig, ni borde nog laga den. En klassiker är att de inte förstår att all vår data ligger på deras ICA kort - jag har ingen aning om du har bonus-checkar eller senior-rabatt innan du drar kortet. Är kortet inte med är vårat system jättedumt, jag borde uppenbarligen ha detta inprogramerat i huvudet. Erbjuder alltid såklart att ta person-nummer som ICA kort, men då är ju det såklart lika hemligt som atombombs-koder och måste viskas så tyst att det knappt hört. Tredje gången man måste fråga om siffrorna för att de pratar så tyst så får man ofta ett "är du döv eller" också. Såklart är det förståerligt att de inte är helt med på tekniken, men att fräsa "fungerar inget i den här jävla butiken eller" när kunden slagit fel kod i kortläsaren är kanske inte det bästa sättet att hantera situationen på. 
  • De klagar på de konstigaste av saker. Sist men inte minst så är denna punkt något som får en att tappa hakan ibland. "Vafan finns det ingen stol för i ATGn som man kan fälla ut? Tror du jag orkar stå här och vänta!" fick vi höra här om veckan. Alltså att vår lilla ATG och post central som ligger tre meter från dörren och är så liten att folk konstant står i ATG och vill hämta paket borde ha utfällbara stolar. Ja, du det vore kanske bra men ärligt talat vet jag inte vart du tycker att det får plats en utan att den täcker hela vår ingång? En kväll för någon månad sedan blev jag nästan utskälld för att den mörka Lind Chokladen hade havssalt eller andra smaker i sig. Blev överkörd av "detta tycker jag är så sjukt dåligtav er, tänker ni inte alls på oss som kanske ska baka egna saker och inte vill ha havssalt i!!" innan jag fick igenom ett "Du har inte tänk på att köpa bak-choklad?". En klassiker är också att säga att våra rabatt-skyltar är helt värdelösa, att det står JUICE 10kr på juice kylen måste ju betyda att all juice kostar 10 kronor, den fetstilta texten precis under som säger BRAVO JUCIE är liksom helt osynlig. "Ah, men då får du hämta en ny till mig för att ni skyltar så jäkla dåligt"
och där har vi en liten lista på saker pensionärer gör, som sagt inte för att säga att alla pensionärer är otrevliga och många gör även dessa
saker utan att snäsa,vara nedlåtande eller otrevlig - men långt ifrån alla. Inte jätteallvarliga saker på långa vägar heller såklart som ni kan se,
men tillräckligt för att få mig att irritera mig dubbelt så mycket på varje "dagens ouppfostrade ungdom" inlägg jag stöter på.

Kommentarer
Postat av: Ellen Gräntz

Haha, känner igen så mycket av detta från när jag jobbade i en matbutik framförallt

2016-08-17 @ 20:59:13
URL: http://ellengrantz.blogg.se/
Postat av: Sharon

HAHAHAH sorry tyckte detta var så roligt att läsa

2016-08-18 @ 16:54:22
URL: http://leggohouse.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
I'm awsome

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0